Utveckling – En Levande Organism.

Ordet "organisation" kan ibland kännas stelt och byråkratiskt – som en gruppering av människor som drivs av strukturer och processer. Ordning och reda! Ofta visualiseras detta i form av flödesscheman som visar vem som rapporterar till vem. Tydlighet är viktigt, men om den tar överhand och relationerna glöms bort, riskerar vi att skapa en ohälsosam arbetsmiljö.

Jag föredrar istället att tala om en “organism” – något som ständigt förändras och utvecklas. Precis som en organism anpassar sig till sin omgivning, bör en verksamhet också göra det. Nyckeln till framgångsrik förändring och utveckling ligger i relationerna.

Jag vill ge en eloge till alla de fantastiska ledare jag möter i mitt arbete. Ledare som förstår att för att kunna vara både empatiska och målinriktade, måste de börja med sin egen utveckling. Det innebär att kontinuerligt stärka sin självkänsla, växa i sin kompetens och värna om sitt eget välmående. Det förtjänar respekt!

Det finns en stor nyfikenhet på både ny kunskap och personlig utveckling, vilket gör mitt arbete så otroligt givande. Att guida andra förutsätter att jag också jobbar med mig själv. En transparent ledare blir trovärdig, och ingen ledare är eller kommer någonsin att vara perfekt. Men det finns mängder av ledare som ständigt strävar efter att växa och utvecklas.

En ledare i en organism förstår att framgång bygger på engagemang och passion för att bygga relationer.

Det är enormt inspirerande att möta ledare som brinner för transparens och utveckling – både för sig själva och för andra.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Dela:

Andra inlägg

Behöver du en mentor?

Ledarskapsresursen från Ulf Lidman Training är en dynamisk mentorstjänst för ledare med personalansvar. Under ett års tid får du personlig handledning för att stärka

Vad är du stolt över?

Ibland behöver vi stanna upp, kliva av ekorrhjulet och ta oss tid att reflektera. Eftertanke är värdefullt, men frågan är vad vi väljer att

Relationellt Ledarskap

OBM Steg 1 - Introduktions- och inspirationsföreläsning

Upptäck grunderna i OBM och hur det kan transformera din organisation.

OBM Steg 2 - Skräddarsy OBM för er verksamhet

Använd OBM för att stärka ditt företag med skräddarsydda lösningar.

Ledarskap

Att leda i kris och förändring

Utbildningen vänder sig till chefer och ledare med personalansvar.

Motiverande kommunikation för ledare

Utbildningen vänder sig till chefer och ledare med personalansvar.

Ledarskapsresursen

Utbildningen vänder sig till chefer och ledare med personalansvar.

Lär dig mer

Relationellt Ledarskap och OBM

Förstå och förbättra beteendedynamiken mellan grupper och individer.

Om mig

Vem är Ulf Lidman?

Ulf Lidman har lång erfarenhet av ledarskap i olika kontexter.