
Kriskompetens
Att leda människor i kris och förändring.
Plötsligt bryter gråten igenom. En vårdtagare vägrar släppa din hand, paniken lyser i blicken. En anhörig får ett dödsbud och skriker rakt ut i förtvivlan. En ung person du stöttar berättar att de inte orkar leva längre. I dessa ögonblick finns ingen tid att tveka. Vad säger du? Hur bemöter du? Hur bär du deras smärta – utan att den blir din egen?
Att möta människor i kris är en del av vardagen inom socialt arbete, vård och omsorg. Men det sliter. För att kunna ge rätt stöd och samtidigt skydda din egen hållbarhet behöver du trygghet i din roll, insikt i krisreaktioner och kriskompetens att hantera det svåra.
Om utbildningen
I mötet med människor i kris krävs kunskap, trygghet och ett professionellt förhållningssätt. Denna utbildning ger dig en djup förståelse för krisreaktioner och hur du bemöter, stödjer och hjälper individer vidare. Du får lära dig att skilja mellan en livskris och psykisk ohälsa samt hur du identifierar och hanterar akuta krisreaktioner.
Vi går igenom krisbearbetning, nätverkets roll och ansvarsgränser – vem gör vad i en krissituation? Du får också praktiska verktyg för att föra processen framåt, stärka din egen krisberedskap och säkerställa att ditt stöd inte tär på din egen hälsa.
För vem
Utbildningen vänder sig till organisationer och verksamheter där medarbetarna möter och arbetar med individer i kris.
Exempelvis inom vård och omsorg, socialtjänst, skola och behandlingshem.
Längd
1 till 3 heldagar (09-16) – utbildningen skräddarsys efter era specifika behov
Kostnad
Från 35 000 kr exkl. moms
Bokning & Frågor
